Ekim 2014 – Gökyüzünde neler oluyor?

Bu ay gezegenler biraz çıldırdı. :)

Merkür daha yeni geriye döndü. Venüs en sevmediği burçta. (Başak)

Güneş de ayın sonuna doğru hiç de sevmediği bir burçta tutulacak yani güçsüzleşecek. (Ayın 18′inde Terazi’ye geçecek ve 24.’ünde kısmen tutulacak.)

Ve eğer bu yazdıklarıma NE? NE BAŞAĞI? NE TERAZİSİ?diye cevap verecekseniz, lütfen bilin ki EDASEMA’da biz astrolojiyi kağıt üzerinde değl, GÖKYÜZÜNE yani SEMAYA bakarak uyguluyoruz.

Ve gözle veya teleskopla veya iphone ile bakıp da gezegenleri nerede görüyorsak, onları orada değerlendiriyoruz.

Peki tüm bu karışıklık iyi mi kötü mü?

Kimileri için iyi, kimileri için kötü.

Tabii bunu iyi anlamak için burcumuzu da DOĞRU bilmemiz şart. GERÇEK BURCUM NE? raporumu mutlaka tavsiye ederim.

Tabii yaz aylarında durum daha da beterdi, benim de 2 aydır yazamadığımı farkettiniz mi?

Ağustos’taki dolunay’dan beri kaç kişiyi kaybettik artık saymayı bıraktım. Allah hepsine rahmet etsin.

Ve yanı başımızda gittikçe ilerleyen ve vahşiliğin en ileri aşaması, adı lazım olmayan o örgüt de cabası.

************************

Ama biz gökyüzüne bakalım mı beraber, neler oluyor?

Öncelikle BUGÜN AY TUTULMASI var. Bu da Nisan’da gördüğümüz gibi KIRMIZI. DÜnyanın gölgesi ayı kırmızımsı yapıyor. Nisan’da fotoğrafını çekmiştim ama bu kez maalesef ilgilenemiyorum. Son ayların olayları beni de etkiledi, ve lüten bu yazının resimsizliğini affedin.

Zaten Nisan’dakini izlediğim için de pişman oldum ve bu kez Ay’ı izlemek yerine Allah’a sığınıp dua edeceğim.

Ay, duygularımızı, insanlarla ilişkilerimizi çok etkiliyor. Bu sebeple, bu tutulma sırasında duygusal olarak hassasiyet göstermemiz, ne istediğimizi bilememek, karışık duygular, yanlış anlamalar, yanlış anlaşılmalar başgösterebilir.

Ama kimimiz de Ay tutulmalarında olumlu etkilenebilir ve derin anlayışlar keşifler yaşayabiliriz, içgüdülerimiz daha da gelişebilir, daha bir uyanık ve farkında olabiliriz.

Ve unutmayalım ki, bu tutulma BALIK burcunda gerçekleşiyor. Yani duygular, ruhi farkındalıklarla alakalı bir burç. Para konularında dikkatli olmak ve boşa harcamamak da güzel sonuçları kat kat arttıracaktır. Yani maddi değil manevi konulara öncelik vermek şart.

Para deyince, Satürn gelecek ayın başlarında burç değiştiriyor ve AKREP burcuna geçecek. Satürn’ün burç değiştirmesi para açısından hep çalkantılı sonuç doğurabilir. :) Ama bakalım, göreceğiz.

Doğduğunuz anda AY tarafından idare edilen bölge, haritanızda HANGİ bölgeyse, KIRMIZI AY sırasında da (öncesi ve ertesi de dahil) hayatınızda da o bölge en çok etkilenecek. Geçen haftadan başladı bu etki ve şu an da devam ediyor ve gelecek hafta biraz geçmiş olacaktır.

Ay tarafından idare edilen bölge neresi bilmiyorsanız, Ay ile igili raporum veya GERÇEK BURCUM NE RAPORUM yardım edecektir.

O bölgenin bu hafta ve tabii gelecek hafta da, daha bir özel ilgiye, sabra ve sevgiye ihtiyacı var. (Altın değerinde bir ipucu: Haritanızda YENGEÇ burcunun hangi evde olduğuna bakın. :) )

Ve evler hakkında da kabaca bilgi vereyim:

1. ev: Sağlığınız, Görünüşünüz, Çocukluğunuz (1-10 yaş)
2. ev: Aileniz, geliriniz ve gelirinizi kazanma şekliniz, yiyeceklerle aranızın nasıl olduğu
3. ev: Küçük kardeşleriniz, komşularınız, iş arkadaşlarınız, yazmak veya beste gibi yaratıcı projeleriniz
4. ev: Araçlarınız, eviniz, mallarınız, anneniz veya anne gibi bildikleriniz
5. ev: Çocuklarınız, oyunlar, ruhi aydınlanmalar
6. ev: Rakipleriniz, yasal konular, sağlık problemleri
7. ev: Her türlü ortaklıklarınız, insanlar
8. ev: Başkalarından gelen destek, kazanılmadan gelen para (miras, komisyon, kredi veya borç gibi)
9. ev: Patronlar, öğretmenler, babanız veya baba gibi bildikleriniz, uzak seyahat
10. ev: Meslek, kariyer, profesyonel çalışmalar
11. ev: Arkadaşlar, abla veya ağabeyler, gruplar, organizasyonlar, dernek veya klüpler
12. ev: Uyku, harcamalar, uzak topraklar, inzivaya çekilinilen yerler

Tabii o evdeki herşeyin etkilenmesine gerek yok, 1 veya 2si de etkilenebilir.

Mesela 1. ev ise, belki bir yorgunluk olabilir, aniden nezle başgösterebilir.

Veya 2. ev ise, belki yediklerimzie pek dikkat etmediğimiz için sağlıksız şeyler yiyor olabiliriz, ya da belki gelirimiz biraz azalmış olabilir.

Mesela 4. ev ise, belki evimizin biraz tamire ihtiyacı var veya annemiz zor bir zmaan geçiriyor olabilir.

10. ev ise, belki kariyerimiz bir duraklama yaşıyor olabilir.

Ya da 11. evde ise, belki arkadaşlarımız hakkında zor günler yaşıyor olabiliriz.

Tutulma, tam da Merkür geri giderken, Venüs sevmediği, zayıf kaldığı bir burçta iken, Güneş de 18′inde en sevmediği ve zayıf kaldığı bir burca geçecekken, aman daha da dikatli olalım. Sözlerimize hareketlerimize daha da dikkat edelim.

Kavga, gürültü ve tartışmalara dikkat edelim. Merkür 24′ünde tekrar ileri gidecek, en azındna o zamana kadar anlaşmalara imza atmamaya çalışalım. :)

Ve unutmayalım ki, ister gökte ister yerde ne oluyor olursa olsun, biz FARKINDA ve BİLEREK bir hayat yaşarsak, elimizden geleni de yapmış oluruz.

Unutmayalım ki bu tür gökyüzü olayları ve yeryüzünde yaşadıklarımız, bizi Allah’a sığınmaya da yöneltiyor.

Merkür geri gittiğinde, hayatımızda değişmesi gereken, işe yaramayan şeyleri daha net görüyoruz ve en azından onları düzeltmek için adım atıyoruz. Ki atmıyorsak atalım, çünkü bu şekilde bakmak olaylara en güzeli.

VE bir de unutmayalım ki, tüm bu olumsuzluklar hem geçecek, hem bir ders almamıza yarıyorlar, hem de uyanmamıza ve Allah’a sığınmamıza yardım ediyorlar.

Yoksa siz Allah’ın gezegenleri boşuna mı yaratığını sanmıştınız?

Kimileri astrolojiyi ve yıldızların etkisini, Allah’ı unutmak ve unutturmak için kullanıyor olabilir.

Ama biz hiç unutmayalım. Allah bizi olumlu veya olumsuz etkileyen yıldız ve gezegenleri de bir amaç için yarattı ve o amaç Allah’ı hatırlamamızı sağlamak. :)

Yani EdaSema’yı takip ediyorsanız, siz de gezegenlerin olumlu etkileri için de, olumsuz etkileri için de şükretmeyi lütfen alışkanlık haline getirin.

Ve unutmayın ki, bugünler, büyük kararlar için pek iyi değil. Eşinizden ayrılmayı düşünüyorsanız, ya da evlenmeyi düşünüyorsanız, ya da evlenecek bir kimse ile karşılaşmayı istiyorsanız, ben derim ki, en azından gelecek ayı bekleyin.

Venüs, Cumartesi günü Terazi’ye geçecek ve orada daha güçlü ve daha iyi bir durumda.

Güneş ayın 24′ünde kısmi bir tutulma geçirecek ve özellikle iş ve meslek açısından pek iyi bir zaman değil. Büyük projeleri biraz geciktirmekte fayda var.

Bugünler, Allah’a sığınmak, içe dönmek, dua etmek için güzel zamanlar. Yani maddi değil, manevi hayatımıza daha çok önem ve öncelik vermek daha iyi.

Hayatımıza bir çekidüzen vermek, gereksiz şeyleri atmak hatta arkadaşlıklarımızı da bir gözden geçirmek ve iyi, güzel, doğru kararlar almak zamanı.

Bir sonraki yazıma kadar, Allah’ın gezegenleri, yıldızları SİZİN İÇİN, SİZDEN YANA dönsün, sağlıcakla kalın. :)

Bir soru veya yorumunuz mu var?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.

SİTEMİZ BAYANLAR İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. Bu sitedeki astroloji bilgileri, gökcisimlerinin ŞU AN ve GERÇEKTE yani gözlerimizle baktığımızda o an gördüğümüz hallerine bakarak verilmiş bilgilerdir. Batı astrolojisi, tropikal hesaplama denilen yaklaşık bir hesaplama yöntemi kullanıyor. Ve dünyanın dönerken yavaş yavaş 72 yılda bir gün hesap edilenden bir farkla ayrılmasını dikkate almıyor. Gökcisimlerinin dünyamız üzerindeki etkisi aslında hepimiz için aşikar. Ay`ın çekim gücü nasıl dünya üzerinde koskoca denizlerin GEL-GİT olayını yaşamalarına sebep oluyorsa, %70`e yakını su olan biz insanların ve tüm canlıların da bu çekim gücünden bir şekilde etkileniyor olmamız çok doğal değil mi? edasema-ay-ve-gezegenlerin-etkileri Tabii ay bize en yakın olan gökcismi ve ayrıca en küçük olanı. Diğer gök cisimleri, gezegenler, güneş, yıldızlar, çok çok daha büyük ama uzaklar. Onların da üzerimizde bir etkilerinin olması son derece olası ve normal. Bu etkinin ne ve nasıl olduğu işte astrolojinin konusu ve binlerce yıldır pek çok insan bu konuda gözlem yapmış. Bu sitede de hem gökcisimlerinin gerçek konumlarını hem de etkilerini bol bol konuşacağız. ANCAK, gökcisimlerinin üzerimizdeki etkisi hakkında şu gerçeği ASLA UNUTMAYALIM: Bu etki ve miktarı ne olursa olsun, eğer Allah'a ve ruhi ve manevi gerçeklere inanırsak, o etki aniden hayatın içindeki bir çok etkiden biri haline geliyor ve biz gökcisimlerinin üzerimizdeki etkisinden çıkabiliyor ve kontrolü elimize alabiliyoruz. Ancak insanlar bunu yapmayınca, tüm o etkiler aynan hayatta kendini gösteriyor ve tüm sıkıntılar, zorluklar hatta şans gibi faktörler de kişinin hayatını etkileyebiliyor. Ancak Allah ve hepimizin sahip olduğu Allah vergisi ruhi ve manevi yeteneklerimiz tüm bu etkilerin üzerinde ve onlardan üstün.

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>