Ağustos 1014 – Gökyüzünde Neler Oluyor?

20140825-mars-saturn

Bu ay da yine gökyüzü çok hareketli. Ki ne zaman değil ki diyesiniz gelmiyor mu? :)

Bakalım bu ayın en önemli hareketleri neler?

Mars ve Satürn

24 Ağustos ve 31 Ağustos arasında Mars Satürn’e yaklaşacak yaklaşacak ve ardından onu geçecek.

Bu yakınlık, 25, 26, 27 Ağustos’ta en yakın olacak ve unutmayalım ki, Satürn zaten Kasım’a kadar Terazi’de.

Ve yanından hızla geçen bu Mars ile tam da Terazi de gerçekleşen bu buluşma, hepimiz için yoğun geçebilir.

Kavga, gürültü, savaş…

25 Ağustos, tüm bu karmaşanın tavan yapacağı bir gün.

Kavga ve gürültünün en yüksek düzeye ulaşması aynı zamanda ardından gelecek huzur ve sessizliğin de habercisi demek.

Terazi insan ilişkileri ve aynı zamanda DENGE burcu. Bazen dengeye ulaşmak için büyük kavgalar yaşanabiliyor. Tarih de bunun örnekleri ile dolu. Büyük adaletsizlikler ve karmaşa, kavga gürültü getiriyor ve bu kavga gürültü savaş ardından da bir süreliğine denge ve huzur.

Dilerim bu kavga, gürültü, savaş ve karmaşa dönemi hepimiz için acısız veya az acılı olsun.

Her zamankinden daha da çok Allah’a sığınıp, herkesin içinde yanan o kavga ateşine, yani nefsine uymadan, yani nefsine hakim olarak geçirebilmesi, bu dönemin iyi atlatılmasına yardım edebilirdi.

Özelikle politikacılar, liderler, içlerinde yanan bu savaş ateşine uymasınlar diye özellikle dua etmekte ve Allah’a sığınmakta büyük fayda var.

Aksi takdirde, olası savaşlar, çocuk, kadın, erkek demeden çok can yakabilir. Acılar yaşanabilir.

Allah korusun hepsimizi nefsine uyan herkesden.

Tabii bu sadece liderler ve politikacılar için değil, herkes için geçerli.

Herkesin kendi çapında içinde yanan kavga ve savaş ateşi sonuçta kişiye ve çevresine zarar verebilir. Bu günler Allah’a daha da sığınma zamanları. Nefse ve içimizdeki ateşe kanmama, uymama zamanları.

Yine bu hassas günlerde, Mars Satürn’ün yanından geçerken, insan ilişkileri, hayatımızdaki insanlarla olan ilişkilerimiz, kimlerle yakın olduğumuz, kimlerden uzak olduğumuz ve benzeri konuları ister istemez hayatımızın merkezine alabiliriz veya bu konular biz istesek de istemesek de aniden hayatımızın merkezinde önemli oluverebilir.

Özellikle hayatımızı olumsuz etkileyen insanlarla olan beraberliklerimiz iyice göz önüne gelebilir ve gerekli adım atmak şart olabilir.

Zamanımızı enerjimizi bizi aşağıya çeken, bizi olumsuz etkileyen insanlarla harcamamak, kendimizi ve hayatımızı korumak hepimizin görevi.

Dolunay

Bu senenin en büyük ve en yakın dolunayı 10 Ağustos’ta saat 1:06 ile 21:09 arasında gerçekleşecek.

Ve bu dolunay tam da Oğlak ve Kova burçları arasında olacak. Güneş de tam karşısında, Yengeç ve Aslan burcu arasında olacak.

Güneş de burç değiştirmek üzere. Artık Yengeç’teki Jüpiter’den giderek uzaklaşıyor ve kendi doğal evi Aslan’a doğru yol alıyor.

Ve bu dolunay’da, başarılarımıza odaklanmak çok hayırlı olacağa benzer. Ve Balık burcundaki Uranüs’ün olumlu etkisiyle de bazı büyüme, gelişme fırsatları bulabiliriz. Özellikle bu fırsatların, bir tür risk de taşıyor olması çok olası. Dikkat edelim ve o riskler sebebi ile gelişme fırsatlarını kaçırmayalım.

Dolunay aynı zamanda 90 derecede Satürn ile de bir etkileşime girecek.

Hayatımızda neye artık yer olmadığına, nelere kapılarımızı kapatıp, nelere kapılarımızı açacağımıza dikkatle bakmakta fayda var. Hayatta bizim için ne önemli? En çok neye değer veriyoruz? Neye önem veriyoruz? Bunları çok iyi anlamakta ve onlarla uyum içinde yaşamak için elimizden geleni yapmakta fayda var.

Neye sımsıkı sarılacağız? Neye odaklanacağız? Ne için elimizde geleni azimle yapacağız? Tüm bunlara dikkatle bakıp karar vermekte adım atmakta büyük fayda var.

Bu büyük, parlak ve yakın dolunaya süper ay da diyorlar ama normalden sadece çok az daha büyük ve çok az daha parlak. Hatta çoğu insan aradaki farkı anlayamayabilir. Bakalım, inşallah 10 Ağustos’ta yorumlarda yazalım mı, nasıl gördüğümüzü. :)

Jüpiter ve Merkür

2 ve 3 Ağustos’ta Merkür Yengeç’teki Jüpiter’e yaklaşıp onu geçecek. Bu zaman anlaşma imzalamak için veya seyahat etmek için iyi bir gün.

Merkür Aslan’a geçiyor.

Dolunay ile aynı gün, yani 10 Ağustos’ta Merkür Yengeç’ten Aslan burcuna geçecek. Aslında daha da açık anlatmak gerekirse, 8 Ağustos’ta Merkür güneşle beraber hareket edip, tabii ondan daha hızlı olduğu için, 9 Ağustos’ta onu geçecek ve 10 Ağustos’ta Aslan burcuna Güneşten hemen önce geçiverecek. :)

Merkür her zamanki hızına kavuşmuş görünüyor Ağustos’ta. :)

Güneş Aslana geçiyor.

11 Ağustos’ta da Güneş Aslan burcuna girecek. Güneş’in doğal evi aynı zamanda Aslan burcu.

Venüs Yengeç’e geçiyor.

11 Ağustos’ta gökyüzü gerçekten de çok hareketli, Venüs’de İkizler burcundan Yengeç’e geçecek.

Yengeç’de Jüpiter var Temmuz’daki Jüpiter, Güneş ve Ay buluşmasını hatırlarsanız.

Yani Ağustos’ta bu kez Jüpiter Venüs ile yakınlaşacak.

Jüpiter ve Venüs

18 Ağustos’ta sabah 4:37 ve 4:45 arası Jüpiter ve Venüs BERABER doğacaklar. Dua okumak, olmasını istediğimiz hayırlı bir işe başlamak, niyet etmek, karar vermek için harika bir zaman.

Aslında sadece 18’i değil, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21… Tüm bu süre boyunca Jüpiter ve Venüs gezegenleri birbirlerine yaklaşacaklar, yaklaşacaklar, beraber doğacaklar ve sonra uzaklaşacaklar, uzaklaşacaklar.

15, 16, 17, özellikle 18, 19, 20 Ağustos’ta 4:41 çok şanslı bir an. (ve 4-5 dakika öncesi ve sonrası da.)

Tabii 18 Ağustos’ta hava ile ilgili veya dünya ile ilgili bir değişiklik hissederseniz veya duyarsanız şaşmayın. Venüs ve Jüpiter zıt kutuplardaki insanlar arasında büyük olaylar yaratabilir. Hele hele, Venüs’ün doğal evi Terazi’de bulunan ve onu olumsuz etkileyen Satürn ve Mars’ın etkisini de hesaba katarsak, 18 Ağustos bazı önemli olayların, büyük zıtlaşmaların yaşanacağı bir gün olacak gibi görünüyor.

Hırs, aşırı ve özellikle haksız kazanç ve para düşkünlüğü olan insanların yaptıkları tüm haksızlıklar da açığa çıkabilir.

Yeni Ay

Ve 24 Ağustos 14:46’dan, 25 Ağustos 17:12’ye kadar Ay Dünya ile Güneşin arasında olacak ve Dünya’ya bakan tarafı karanlık olacağından Ay’I göremeyeceğiz.

Yani Yeni Ay gerçekleşecek.

Ve Ağustos Yeni Ay’ı Aslan burcunda. Tam zıttında da Neptün olacak. Tam da bu dönemde, özellikle yeni tanıştığımız insanlara daha dikkatli olmakta fayda var. Yeni Ay ile beraber tam karşıdaki Neptün insanı bir tür rüyaya, bir tür hayal dünyasına itebilir.

Ancak uyanık olmakta, Neptün’ün bu etkisine kapılmamakta büyük fayda var. . :) Tam aksine bu etkiyi doğru kullanıp, bol dua ile Allah’a yakınlaşmak, bizi tüm bu olumsuzluklardan koruyacak ve ve hayatımızı da doğru yola iletecektir, bir hayal ve yalan yaşamaktansa.

Eğer bunu başarabilirsek, Yeni Ay bizim için çok hayırlı olabilir.

Neptün

Neptün, 29 Ağustos’ta Dünya’ya en yakın noktasından geçecek ve yüzü güneşle tamamen aydınlanmış olacak. Çünkü tam Kova burcunda olacak. Yani Güneşin tam tersi bir nokta. Tabii bu durum sadece çok güçlü teleskoplarla görülebilir. Aksi takdirde sadece minik bir mavi nokta gibi görülebilecek. :)

**********************************

Dilerim Allah’ın yıldızları ve gökcisimlerinin üzerimizdeki etkileri, hem bizim hem de herkesin uyanmasına vesile olur ve Allah’ın ruhumuza verdiği gezegenlerin de yıldızların da üzerinde güç ve kuvvet’in bilincine varırız ve tüm o gökcisimlerinin üzerimizde olabilecek olumsuz etkilerinden kolaylıkla çıkarız.

Ki bunu başardığımız zaman artık onlardan medet ummak da saçma olacağı için, ve hayatta istediğimiz her şeye Allah’ın ruhumuza lütfuflarıyla ulaşacağımız için, hayatımızı şükür içerisinde yaşamak daha da kolay ve rahat olacak.

Uyanmak ve farkındalık hep birinci adım, şükürler olsun Allah’a.

Bir soru veya yorumunuz mu var?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.

SİTEMİZ BAYANLAR İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. Bu sitedeki astroloji bilgileri, gökcisimlerinin ŞU AN ve GERÇEKTE yani gözlerimizle baktığımızda o an gördüğümüz hallerine bakarak verilmiş bilgilerdir. Batı astrolojisi, tropikal hesaplama denilen yaklaşık bir hesaplama yöntemi kullanıyor. Ve dünyanın dönerken yavaş yavaş 72 yılda bir gün hesap edilenden bir farkla ayrılmasını dikkate almıyor. Gökcisimlerinin dünyamız üzerindeki etkisi aslında hepimiz için aşikar. Ay`ın çekim gücü nasıl dünya üzerinde koskoca denizlerin GEL-GİT olayını yaşamalarına sebep oluyorsa, %70`e yakını su olan biz insanların ve tüm canlıların da bu çekim gücünden bir şekilde etkileniyor olmamız çok doğal değil mi? edasema-ay-ve-gezegenlerin-etkileri Tabii ay bize en yakın olan gökcismi ve ayrıca en küçük olanı. Diğer gök cisimleri, gezegenler, güneş, yıldızlar, çok çok daha büyük ama uzaklar. Onların da üzerimizde bir etkilerinin olması son derece olası ve normal. Bu etkinin ne ve nasıl olduğu işte astrolojinin konusu ve binlerce yıldır pek çok insan bu konuda gözlem yapmış. Bu sitede de hem gökcisimlerinin gerçek konumlarını hem de etkilerini bol bol konuşacağız. ANCAK, gökcisimlerinin üzerimizdeki etkisi hakkında şu gerçeği ASLA UNUTMAYALIM: Bu etki ve miktarı ne olursa olsun, eğer Allah'a ve ruhi ve manevi gerçeklere inanırsak, o etki aniden hayatın içindeki bir çok etkiden biri haline geliyor ve biz gökcisimlerinin üzerimizdeki etkisinden çıkabiliyor ve kontrolü elimize alabiliyoruz. Ancak insanlar bunu yapmayınca, tüm o etkiler aynan hayatta kendini gösteriyor ve tüm sıkıntılar, zorluklar hatta şans gibi faktörler de kişinin hayatını etkileyebiliyor. Ancak Allah ve hepimizin sahip olduğu Allah vergisi ruhi ve manevi yeteneklerimiz tüm bu etkilerin üzerinde ve onlardan üstün.

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>